jestpic.com

Discover Best Images of World

#food #travel #sports #news #may #monday

Els ratpenats mai han tingut molt bona premsa, però des de l’any passat la seva imatge pública està vinculada inevitablement amb una de les pandèmies més terribles de les últimes dècades. Aquests mamífers voladors han estat assenyalats com l’origen del brot de COVID-19 que s’ha estès pel món. Tot i així, aquesta relació no està demostrada, ja que els coronavirus trobats als ratpenats de la zona de Wuhan tenen característiques diferents de les del SARS-CoV-2. La hipòtesis més plausible, segons l’OMS, és que el virus, abans d’arribar a les persones, fes primer una parada a un altre animal, on va adquirir la capacitat d’assaltar i reproduir-se a les cèl·lules humanes. Aquesta salt des dels animals als humans, les anomenades zoonosis, representen un 60 % de les malalties infeccioses conegudes i un 65 % de les malalties infeccioses emergents.<br /><br />Aquest risc de contagi zoonòtic creix amb la incursió dels humans als hàbitats dels animals salvatges, on la diversitat d’espècies també significa diversitat de virus i malalties. Humans que arriben acompanyats de les seves granges, cultius i costums, com ara el gust per espècies exòtiques, tan popular a la Xina, i que fa que ens apropem als patògens d’espècies salvatges ara famoses com les civetes o els pangolins, moltes vegades transportats i criats en condicions poc higièniques.<br /> <br />De fet, el primer SARS-CoV, identificat el 2002 a la Xina, es creu que va saltar dels ratpenats als humans passant per les civetes. També la síndrome respiratòria de l'Orient Mitjà, originada per un altre coronavirus a Aràbia Saudita el 2012, es pensa que va arribar des dels camells. Per tant, preocupar-se per la salut de les persones i els animals a altres països també es treballar per la nostra salut.<br /><br />La salut global, el canvi climàtic, i la importància de preservar la diversitat del planeta són aspectes que estaran molt presents a la propera Festa de la Ciència de la UB. Si t’interessa pots trobar més informació a l’enllaç de la nostra Bio. No te la perdis!<br /><br />#UBdivulga #UniBarcelona #divulgació #recerca #investigación #research #ciència #Fotonat #CRBA #craibiologia #irbio #ratpenat #SARS-CoV-2 #COVID19 #FestaCiènciaUB

Els ratpenats mai han tingut molt bona premsa, però des de l’any passat la seva imatge pública està vinculada inevitablement amb una de les pandèmies més terribles de les últimes dècades. Aquests mamífers voladors han estat assenyalats com l’origen del brot de COVID-19 que s’ha estès pel món. Tot i així, aquesta relació no està demostrada, ja que els coronavirus trobats als ratpenats de la zona de Wuhan tenen característiques diferents de les del SARS-CoV-2. La hipòtesis més plausible, segons l’OMS, és que el virus, abans d’arribar a les persones, fes primer una parada a un altre animal, on va adquirir la capacitat d’assaltar i reproduir-se a les cèl·lules humanes. Aquesta salt des dels animals als humans, les anomenades zoonosis, representen un 60 % de les malalties infeccioses conegudes i un 65 % de les malalties infeccioses emergents.

Aquest risc de contagi zoonòtic creix amb la incursió dels humans als hàbitats dels animals salvatges, on la diversitat d’espècies també significa diversitat de virus i malalties. Humans que arriben acompanyats de les seves granges, cultius i costums, com ara el gust per espècies exòtiques, tan popular a la Xina, i que fa que ens apropem als patògens d’espècies salvatges ara famoses com les civetes o els pangolins, moltes vegades transportats i criats en condicions poc higièniques.

De fet, el primer SARS-CoV, identificat el 2002 a la Xina, es creu que va saltar dels ratpenats als humans passant per les civetes. També la síndrome respiratòria de l'Orient Mitjà, originada per un altre coronavirus a Aràbia Saudita el 2012, es pensa que va arribar des dels camells. Per tant, preocupar-se per la salut de les persones i els animals a altres països també es treballar per la nostra salut.

La salut global, el canvi climàtic, i la importància de preservar la diversitat del planeta són aspectes que estaran molt presents a la propera Festa de la Ciència de la UB. Si t’interessa pots trobar més informació a l’enllaç de la nostra Bio. No te la perdis!

#UBdivulga #UniBarcelona #divulgació #recerca #investigación #research #ciència #Fotonat #CRBA #craibiologia #irbio #ratpenat #SARS-CoV-2 #COVID19 #FestaCiènciaUB

5/10/2021, 12:49:22 PM